ETER ONSDAG 26 MARS

Sjuksköterskor kräver bättre betalt

Sjuksköterskorna vill ha mer lön. Det finns ett utbrett missnöje bland landets sjuksköterskor och de är beredda på stridsåtgärder om det inte blir rejäl löneökning de närmaste åren. Fackförbundet Vårdförbundet har begärt 14 procents löneökning på två år, vilket arbetsgivarna inte godtar.
Nu har medlare kallats in för att lösa konflikten och idag kom medlarnas bud till de båda parterna.

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se


Omställningspengarna går till turismen

När de militära förbanden KA 3 och P 18 lades ned så fick Gotland 50 miljoner kr från staten. De pengarna skulle gå till att utveckla näringslivet på ön.
När pengarna nu fördelats visar det sig att 60 procent kommer att gå till turistnäringen och inget till exempelvis jordbruksnäringen.
Per Lindskog är utvecklingsdirektör inom kommunen och han tycker att den inriktningen är bra.

Reporter:
tommy.lundberg@sr.se

Almedalsveckan fyller 40 år

I sommar firar politikerveckan i Almedalen 40-årsjubileum. Karin Lindvall är kommunens projektledare för Almedalsveckan och förbereder sommarens vecka.

Reporter:
lars.eskelind@sr.se

Hästgymnasium kan komma igång till hösten

Nu har de gotländska kommunala- och fristående gymnasieutbildningarna fått en första vink om vad eleverna väljer till hösten.
Bland annat ser det nya fristående hästgymnasiet ut att kunna starta som planerat. Fredrik Lundgren blir rektor och han arbetar i dag som mattelärare på Christoffer Polhemgymnasiet.

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se

Eva Hillered ger ut ny skiva

Musikern och låtskrivaren Eva Hillered släpper i vår sitt nya album Hill songs. Idag besöker hon Gotland för en spelning.