Lasso onsdag 26/3

Han visar tavlor för patienter och anhöriga

Den som besöker Värnamo sjukhus får inte bara vård utan också en kulturupplevelse. I alla fall den som är relativt pigg och klarar av att ta sig fram i korridoren där fotografen och konstnären Rolf Petersson från Bredaryd ställer ut just nu.

25 verk hänger på plats i korridoren där många människor rör sig. Lassos reporter Ulla Strängberg åkte dit och tittade.

Johan om nyhetsrapporteringen kring Norgeraset

Dagens stora nyhet är ju husraset i Norge. Tidigt i morse rasade ett sexvåningshus i norska Ålesund och fem personer befaras ha omkommit.

Johan Sandstedt från Mullsjö är lastbilschaufför som och jobbar i Norge. Han har följt nyhetsrapporteringen kring den dramatiska olyckan under hela dagen.

HV-spelarna söker den vinnande känslan i kväll

Första semifinalmatchen började tungt. 3-0 till Timrå i första persioden. Matchen slutade sen med Timråvinst 5-3.

Idag hoppas vi på en bättre början och ett bättre slutresultat. Sett ur HV-ögon. Och vi tog hjälp av ett par sådana när vi var uppe och kollade läget på lagets värmning tidigare idag.

Nämligen förre HV-stjärnan Stefan Örnskogs ögon. Han är ju så legendarisk att hans tröja med nummer 15 hänger i taket av hallen där matchen ska spelas ikväll.

Fredric värvades av Sveriges bästa handbollslag

En handbollsspelare i länet tar ett rejält kliv uppåt och har skrivit på för svenska mästarna Hammarby nästa säsong. Idag besökte han Lasso. Fredric Pettersson från Jönköping. 19 år gammal. 202 centimeter lång.

- Varför de vill ha mig? Jaa, jag är väl en ung och lovande talang, säger Fredric.

Minister på turné vill ha dialog med allmänheten

EU-minister Cecilia Malmström är Jönköpings län just nu för att prata med allmänheten och de lokala politikerna om EU-frågor. Besöket ingår i en landsomfattande turné. Och man kan ju tänka sig att politikerna inteär så svåra att få igång en dialog med. Men att allmänheten inte är så lätt att få intresserad.

- Jodå, säger Cecilia Malmström, men det krävs provocerande frågor ibland.

TV-stjärnan utbildad i Jönköping

På 90-talet gjorde hon sin allra första sändning på student-tv:n vid Högskolan i Jönköping. Där pluggade hon media och kommunikation under tre år. Idag är hon firad tv-stjärna. Ja, i alla fall så har hon vunnit SVT: s dokusåpatävling där den person som anses ha bäst möjligheter att bli en tv-stjärna röstas fram.