Hockeyfeber i Haparanda

Intresset är stort för Asplövens första hemmamatch i kvalserien till Hockeyallsvenskan på onsdagen. Hittills är cirka 450 biljetter sålda i hallen som med en ny ståplatsläktare tar drygt 600 åskådare. Haparandalaget bör vinna matchen mot Mariestad för att hänga med i serien efter två raka bortaförluster.

SR Norrbotten sänder matchen i webbradion från klockan 19. Kommentatorer: Lasse Lundbäck och Torbjörn Lindberg.

– Första hemmamatchen ger en positiv känsla och extra energi till hela laget. För motståndet står Mariestad, vilka vi inte vet så mycket om. Mariestad blev dock tvåa i södra allettan före Örebro vilket visar på kvalitet, skriver tränartrion på klubbens hemsida inför matchen. 

– Som vanligt kommer vi att spela vårt spel, vad som är extra viktigt i kvalserien är att vara extremt noggrann i alla situationer och inse att slarv eller om man inte ger 100 procent i en situation smärtsamt kostar ett baklängesmål.

– Hur laget formeras bestäms strax innan match och är beroende av hur läget ser ut för Mikael Österberg och Ville Vikäväinen vilka dragits med skador. Oscar Molin fick kliva av matchen mot Huddinge redan i början av andra perioden men hans medverkan ser just nu ut att vara säkrad.

Hemmahallen har också fått en uppfräschning inför kvällen, med ny ljudanläggning och ny ståplatsläktare.