handboll

Bra genrep inför stundande OS-kval

Två dagar före damernas OS-kval i handboll visade det svenska landslaget en het vilja att komma till Peking. Redan OS-klara Angola besegrades i med 28-24.

Träningslandskampen på onsdagskvällen gick i damhandbollens himmelrike på jorden, nämligen Danmark, och i idrottshallen i Odense låg svenskorna visserligen under i halvtid men gick loss i andra på ett sätt som formar drömmar om en olympisk augusti.

Angola, som var sjua i VM senast när Sverige inte var med, är afrikanska mästare och därmed direktkvalificerade till OS i Peking. De spelade irrationellt och avigt och svenskorna fick en del problem i början.

I andra halvleken firade svensk löpvillighet triumfer och dessutom spelade Sverige perfekt en man kort. Dessutom började kuggarna i det så viktiga försvarsspelet att gå allt mer gnisselfritt ju längre matchen led.

Apropå bakåt så fick landslagets förstemålvakt Madeleine Grundström mycket beröm av sin förbundskapten.

Att hon är andremålvakt i sitt danska klubblag Köpenhamns FC, bakom Christina Pedersen, spelade den här kvällen ingen roll alls i Odense.

Sent på onsdagskvällen gick den svenska 18-mannatruppen och lade sig i en så kallad hotellbuss för vidare befordran till Leipzig, där OS-kvalet börjar på fredag.

Tyskland, Kuba och Kroatien är motståndare.

Två av dem kan på söndag kväll kvittera ut biljetterna till OS i Peking i augusti.

Sverige-Angola 28-24 (12-13)
Linnea Torstenson 11 (4), Terese Krantz 5, Petra Skogsberg 3, Therese Helgesson 2, Johanna Wiberg 2, Johanna Ahlm 2, Frida Johansson, Matilda Boson, Teresa Ukovic.

Publik: 300

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se