Ishockey

Mariestads BoIS vann måstematch

Det blev seger med 6-4 för Mariestads BoIS i bortamatchen mot Haparandalaget Asplöven i kvalet till ishockeyallsvenskan. BoIS hade ledningen med 5-4 och när hemmalaget satsade på kvittering genom att ta ut målvakten kunde Pär Edblom avgöra med mål i tom kasse.

Matchen började riktigt illa för Mariestad, som snabbt hamnade i 0-2 underläge när Asplöven utnyttjade två BoIS-utvisningar. I mitten av första perioden kunde dock BoIS kvittera genom mål av Alfred Sjöman och Ronny Johansson. Dessa mål kom med 21 sekunders mellanrum. I den andra perioden gjorde Fredrik Jonsson 3-2 och Martin Wallin ökade till 4-2 innan Asplöven reducerade. Ronny Johansson gjorde sitt andra mål i matchen vilket betydde 5-3 till BoIS, men hemmalaget kunde avsluta målskyttet i den andra perioden genom att göra 5-4.  I sista perioden slog BoIS vakt om sin ledning och de fåtaliga chanser som Asplöven lyckades skapa tog målvakten Pär Åkerström hand om. Med dryga minuten kvar att spela tog Asplöven ut sin målvakt i jakten på en kvittering, men Pär Edblom kunde utnyttja en miss i hemmalaget och slå in pucken i tom bur till 6-4 vinst för Mariestad.

Segern innebär att BoIS fortfarande är med i kampen om de två främsta platserna i denna kvalserie, som leder till ishockeyallsvenskan nästa säsong. Nästa intressanta match spelas hemma i Katrinhallen på lördag eftermiddag, då Huddinge kommer på besök.