Är kejsaren naken?

Det har länge talats om hur ovärderlig Tobias Linderoth är för landslaget. Hur han och ingen annan klarar av rollen som defensiv mittfältare.

Efter matchen mot Turkiet och särskilt den ikväll mot Brasilien kan man konstatera att det fixar ju Anders Svensson minst lika bra. Mot brassarna låg Svensson hela tiden rätt i defensiven och visade prov på bra aggressivitet när han vann viktiga dueller.

Dessutom är han bättre på att leverera längre passningar med precision upp i banan än vad Linderoth är. Jag kommer inte att ligga sömnlös och oroa mig för om Linderoth hinner läka sin skada i tid till EM. Kan det vara så att vi ikväll märkt att kejsaren Linderoth faktiskt varit naken...?

Fredrik Stoor och Sebastian Larsson visade att de inte bara är givna i truppen till EM, de är män för startelvan! Särskilt Stoor fortsätter att imponera. Säker i defensiven och mycket bra offensivt. Då tänker jag inte nödvändigtvis på att han ofta kom i överlappningar på kanten.

Att spela tokoffensivt kan vilken ytterback som helst göra. Det viktiga är att värdera NÄR man ska gå iväg och det gjorde Stoor mycket bra.

Dessutom var han enda svenska försvararen om hade bra uppspel. Hela tiden lyckades Stoor trä in bollar efter marken på de svenska anfallarna.