forts. Är kejsaren naken?

Sebastian Larsson var bra i första men tröttnade betänkligt i andra halvlek. Som jag bloggat om tidigare är hans fina högerfot en tillgång. Idag blev det inga skottlägen men inläggsfrisparkarna och hörnorna håller hög europaklass.

Mittlåset fungerade utmärkt defensivt. Majstorovic känns som ett säkert alternativ bakom givna (?) Petter Hansson.

Olof Mellbergs uppspel är tyvärr under all kritik. Han hamnar ofta i tidsnöd och tvingas skicka iväg luftpastejer utan adress. Alltid följt av ett uppgivet för att inte säga ursinnigt kroppspråk från kapten Ljungberg.

Jag är lite besviken på att Sverige inte lyckades bättre med sina kontringar. Jämför med kvalmatchen på Råsunda mot Spanien när man var livsfarliga med en Elmander som hade stora ytor. De ytorna fanns idag också men hittades aldrig.

Markus Rosenberg har en ful ovana att stundtals försvinna helt ur landskamper. Han varvar briljanta aktioner med att vara osynlig långa stunder.

Brasilien var helt okej utan att glänsa. Men vänsterbacken Richarlyson var nog den sämsta spelaren jag någonsin sett i en brasiliansk landslagströja.

Var det förresten någon som tyckte att Isaksson var hur stabil som helst och inte gjorde några misstag som kan få oss att tvivla på hans plats i laget?”

(26 mars)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se