Spanien-Italien 1-0

Villa satte press på Torres efter drömmål

Richard Henriksson: Spanien vann hemma mot Italien efter ett drömmål av inhopparen David Villa.

Innan matchen mot Italien snackades det mycket om vem Luis Aragones skulle välja som forward. Liverpools Fernando Torres eller Valencias David Villa.

Det blev den förstnämnde som fick förtroende från start i en match som Spaniens starka mittfält dominerade från start till mål. Särskilt Xavi överglänste alla namnkunniga med- och motspelare.

Torres kom igenom två gånger i slutet av halvleken. Ena gången blev han fälld och borde nog fått straff och vid det andra tillfället gjorde Buffon en fin räddning.

Bara några minuter in i den andra halvleken byttes Torres ut till förmån för Villa som direkt visade att han inte tänker ge upp kampen om en plats i förstaelvan. Den kvicke anfallaren sprang på allt och ställde till stor oreda i det italienska försvaret.

Med tolv minuter kvar att spela stod han för matchens delikatess. Direkt på volley efter nick av Cannavro drog han till från 20 meter. Buffon helt chanslös och någonstans i Madrid satt nog Raul och såg EM försvinna allt längre bort i horisonten.

Villa var sedan nära och borde med lite bättre skärpa ha gjort sitt andra mål när Italien satsade framåt i slutet av matchen i jakt på kvittering.

Spaniens lag:

Casillas
Ramos (Arbeloa 74)
Marchena
Puyol (Albiol 17)
Capdevila
Senna (Alonso 59)
Fabregas (Luis Garcia 68)
Xavi
Iniesta
Silva (Riera 58)
Torres (Villa 49)

Mittbacken Charles Puyol fick utgå tidigt på grund av skada. Oklart hur allvarlig den är. Iker Casillas gjorde några svettiga räddningar i slutet av matchen. Spanien har nu slagit Frankrike och Italien i årets två landskamper.

Matchfakta

Spanien-Italien 1-0 (0-0)
1-0 David Villa (77).

Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se