Slarv med hyra kostar Mullsjö miljonbelopp

Mullsjö kommun kan nu bli tvungen att fortsätta betala hyra för en lokal som egentligen skulle ha sagts upp. Misstaget kan kosta kommunens skattebetalare miljonbelopp.

Lokalerna som det gäller ligger på Lärkgatan i Mullsjö, där det i dag finns ett gruppboende. Den 6 februari i år skulle en uppsägning av lokalerna ha lämnats in. Men först dagen efter - den sjunde februari, fick bostadsrättsföreningen uppsägningen i handen. Trots förseningen var den daterad den sjätte februari.

Med dagens hyresnivå kostar detta kommunen 1,3 miljoner kronor - samtidigt som kommunen kämpar med att få ekonomin att gå ihop.

En dags försening var nog för HSB, som inte accepterar uppsägningen.

- Man har hanterat det fel. Man har skrivit ett visst datum men sedan lämnar man inte det en dag senare. Grejen är sättet man har hanterat detta på. Hade man varit öppen och schysst så hade vi kunnat ha en dialog om det, men nu vill vi ogiltigförklara uppsägningen, säger HSB:s medlemsjurist Per Johansson.

Men moderaten Jan-Olof Larsson i omvårdnadsnämnden i Mullsjö säger att kommunen inte alls försökt rätta till datument i efterhand utan det hela rör sig om ett misstag.

- Vi kommer ju inte att ha de här lokalerna i onödan i fem år utan utnyttja dom på ena eller andra sättet, säger Jan-Olof Larsson.

Pernilla Arvidsson
pernilla.arvidsson@sr.se