HV tog revansch på Timrå

Den andra semifinalmatchen i elithockeyn mellan Timrå och HV71 slutade 2-1 till Jönköpingslaget. Därmed står det 1-1 i kvartsfinalserien.
Nästa match för Timrå spelas hemma på fredag.

HV vann match nummer två med 2-1 tack vare bra försvarsspel. 
– Det kommer att bli tuffa matcher, men om vi kan fortsätta spela så här bra defensivt vinner vi, sade HV-backen Lance Ward.

HV71 tog ett stort steg framåt i den andra semifinalmatchen mot Timrå. Jönköpingslaget höll betydligt högre tempo och var mer disciplinerat än i första matchen.

Timrå gick i motsatt riktning och kom inte alls upp i samma klass som i match nummer ett. Bortalagets anfallsspel var inte särskilt fantasifullt, man kom inte långt mot HV:s försvar.

HV hade gjort en förändring i försvarsuppställningen: Lance Ward spelade i stället för Per Gustafsson. 
– Det har varit frustrerande att bara sitta och titta på, jag skulle ljuga om jag sade något annat. Men jag har inget att invända mot laguttagningen, vi spelade med samma startuppställning i fyra raka matcher och vann alla. Det är svårt att argumentera mot framgång, sade Ward.

Klumpig utvisning

Kanadensaren hade inte spelat många minuter sedan han åkte på en klumpig utvisning i HV:s första kvartsfinalmatch mot Skellefteå.

Nu var den stenhårde och stundtals sjövilde kanadensaren tillbaka i HV:s startuppställning och fick fart på både publik och lagkamrater. -Jag känner ett stort stöd från supportrarna här. Det är roligt att vara omtyckt men det kompenserar inte att man inte får spela. Det kändes väldigt skönt att vara tillbaka i dag, det var viktigt för mig att göra en bra match och jag är nöjd med min insats, sade Ward.

HV gjorde 1-0 efter bara tre minuter. Pucken gick in via Andreas Falks skridsko efter en rörig situation kring Johan Backlund i Timråmålet.

2-0 kom lite turligt efter tio minuter när Martin Thörnberg och Johan Davidsson kom två mot en.

När situationen såg ut att försvinna slängde Thörnberg iväg en hög puck på chans. Davidsson viftade till i luften och lyckades styra in pucken bakom en chanslös Backlund.

”Turliga mål”
– Båda våra mål i dag var lite turliga. Det känns som att det ofta blir fler skräpmål i slutspelet, kanske för att det är mer folk framför målen då, sade Ward.

Fredrik Hynning sköt 2-1 med nästan en kvart kvar av matchen. Timrå hade därefter ett par chanser till kvittering i numerärt överläge, men var aldrig riktigt nära att utjämna.

HV höll undan bra fram till slutsignalen. Genom hela matchen gjorde hemmalaget en mycket stabil försvarsinsats. -Försvarsspelet börjar högt upp i banan. När forwards gör sitt jobb på rätt sätt är det mycket enklare för oss backar. I dag spelade vi på helt rätt sätt, om vi kan fortsätta så och dessutom bli lite vassare framåt så vinner vi. När allt fungerar är vi riktigt bra, sade Lance Ward.

(TT)