27 mars Tobotorsdag och slottsbesök

Skoklosters slott upplevde sjunkande besökssiffror i fjol, efter att fri entré till museer togs bort. Bengt träffar museichefen Ann Kristin Carlström (det är inte hon som syns på bilden här bredvid) och hör med henne hur de ska locka till sig fler besökare igen.

Varannan torsdag från oktober till och med april är det Tobotorsdag på Erik Sahlströminstitutet i Tobo. Då är det folkmusik för hela slanten. Spelmän från framför allt Norduppland bjuder på konsert och efter fikapausen är det allspel och dans. Morgon får besök av Sonia Sahlström, spelman som jobbar på det 10-årsjubilerande institutet.

Teveprogrammet Uppdrag granskning handlade i går kväll om metoden nedläggning. Två fall i Uppsala kommun diskuterades. Kommunen fick för ett par år sedan allvarlig kritik för dessa och de har nu bett om ursäkt. Samtidigt säger man att det inte kommer att upprepas. Folkpartisten Fredrik Sjöberg är ordförande i produktionsnämnden för vård och bildning. Han kommer till studion denna morgon.

I dag flyttas mellan 1 000 och 2 000 cyklar vid Uppsala central. Parkeringen ska rustas och cyklar parkeras under tiden istället norr om stationshuset. Bengt kollar med grabbarna från Farmartjänst hur flytten går.