Bibliotekets nystart

Litteraturprogrammet Biblioteket har funnits sedan januari 2004 och nu är det dags för en förnyelse. Vi kommer att fortsätta diskutera ny litteratur och upprätta förbindelser med litteraturens historia, men det blir dessutom flera nya specialsatsningar under våren. 

Måndagen den 31 mars är det premiär för Bokcirkeln. Läs Anna Karenina ihop med författarna Elsie Johansson, Jonas Hassen Khemiri och Aase Berg! Cirkelledare är Marie Lundström. Det blir fem träffar med Bokcirkeln i vår, en i veckan, till och med den 28 april. Det är Ulla Roseens hyllade nyöversättning av Lev Tolstojs roman som cirkeldeltagarna släpar runt på, hundörar och lever med under fem intensiva veckor i vår.  

Biblioteket kommer i sin nya form att bestå av två delar: En del som består av ett aktuellt magasin och en del med olika tidlösa fördjupningar. Biblioteket kommer precis som förut att ha som mål att vara aktuellt, överraskande, användbart och roligt. Vi träffar författare och gör reportage och analyser av litteratur och bokmarknad.  Programledare är Louise Epstein och Anna Tullberg.