Kvalserien till Div 1: Omgång 8

Onsdagen den 26/3 spelades bara en match. I matchen mellan Järfälla och Nynäshamn kunde två saker hända. Om Nynäshamn vinner blir de klara för division 1 nästa år och spelar troligen ner Järfälla till division 2. Om Järfälla vinner lever kvalserien fortfarande.

JÄRFÄLLA - NYNÄSHAMN 4 – 3 (2-1 2-1 0-1)
Järfälla vinner sin första ödesmatch mot Nynäshamn och räddar sig själva och ser till att spänningen i kvalserien finns kvar ett tag till.

Nynäshamn såg ut att tänka för mycket på att en vinst kunde göra att de redan denna kväll säkrat en plats i division 1 nästa säsong.

De kände ishockeyprofilen Mats Ulander, som just nu ansvarar för ishockeygymnasiet i Nynäshamn, satt vid min sida och påstod att laget bara kom upp i 50 procent av vad det hade presterat i sina fyra tidigare matcher. Laget är ett typiskt hemmalag som publiken lyfter.

Järfälla, som under denna säsong haft svårt med senare delen av sina matcher, bekräftade åter att detta är lagets stora problem just nu.

Laget dominerar helt den första halvan av matchen, för att plötsligt falla tillbaka i någon sorts underlig rädsla att ännu en gång tappa den ledning som laget skaffat sig.

Så blev det även denna kväll, där laget har en till synes säker ledning med 4-1, som i slutet av matchen var mycket nära att förändras till 4-4.

Nu blev det inte så, utan laget kunde vinna med 4-3 och lagets trogna och oroliga supportrar kunde andas ut och gå hem och oroa sig för nästa match.

Järfälla två matcher kvar att spela och möter på fredag på bortaplan Visby/Roma. I sista omgången som spelas onsdagen den 2/4 möter man på hemmaplan Wings.

Nynäshamn har tre matcher kvar att spela och möter på fredag i sin hemmahall Wings. På söndag är det returmöte i Arlanda.

Laget avslutar kvalserien med att på bortaplan möta Visby/Roma.

För mig som bevakar matcherna ser det ut att bli en spännande fortsättning.

KOMMANDE MATCHER
28/3:

  • NYNÄSHAMN-WINGS
  • VISBY/ROMA-JÄRFÄLLA

30/3:

  • WINGS-NYNÄSHAMN
  • SOLLENTUNA – VISBY/ROMA

TABELLEN (HALTANDE)

WINGS14
NYNÄSHAMN12
JÄRFÄLLA11
VISBY/ROMA5
SOLLENTUNA0