Hemsida för nationella minoriteter

Vid årsskiftet fick sametinget i uppdrag av regeringen att göra en förstudie om en hemsida för nationella minoriteter. Nu presenterar Sametinget ett förslag hur hemsidan ska se ut.
En samlad hemsida för dom nationella minoriteterna är ett bra redskap för språklig utveckling, säger projektledaren Nils-Gustav Labba vid sametinget.

Nils-Gustav Labba har varit projektledare för sametinget som samarbetar med Sveblul, nationella minoritetsspråkens organisation och med myndigheten för skolutveckling.

– En samlande hemsida för de nationella minoriteterna är ju ett jättebra redskap där man enkelt kan nå information om minoriteterna, men också hitta språkhjälpmedel och annat som den här sidan kan utvecklas med, säger Nils-Gustav Labba.

Projektet kommer att kosta 1,5 miljoner kronor årligen för Interreg och minoritetsministeriet. Förstudien föreslår att Svebul står som finansiär för verksamheten. Sveblul är nationella minoritetsspråkens organisation.

Svenskan blir hemsidans huvudspråk och engelskan blir ett språk vid internationella kontakter.

Ann-Kristin Simma
anna-kristin.simma@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio