Torsdag den 27 mars Programledare Lana Brunell

I förmiddagsprogrammets inledande tävling letade vi efter en gemensam nämnare i tre låtar. Ordet var ”Banan” och Jonas Folke tyckte tävlingen var urenkel.

Reporter Daniel Klaar besökte Europaparlamentet i Strasbourg och visades där runt av Göran Färm.

Vad är egentligen ett testamente och hur upprättar man ett sådant. Kan man testamentera bort vad som helst? Sin hund, eller sitt favoritporslin? Reporter Johanna Iggesten tog reda på allt du behöver veta.

I Östergötlands Bilradio handlade det om vinter och dubbdäck och vilka regler som gäller i Sverige och övriga Europa. Det är nämligen olika lagar i olika länder.

I Bilradion pratade vi också om att risken att drabbas av olyckor ökar med åldern. Därför informerar NTF pensionärer om vilka riskerna är och hur de kan undvika dom.

Vidare i Bilradion handlade det om vad man bör tänka på om man köper en begagnad bil privat.

Senaste dagarna har akutklinikerna haft fullt upp med att ta hand om människor som brutit ben och armar i halkan. Ett lätt sätt att skydda sig är att skaffa halkskydd till skorna.

Nisse Sandström, vår jazzhjälte, hade med sig en bunt skivor med sköna jazzartister.

Missade du programmet? Var inte ledsen, du kan höra det hur många gånger som helst under en månads tid! sverigesradio.se/ostergotland och klicka dig sedan fram till Förmiddagsradion.