Tyskar skall lockas till Östergötland

Turistsatsning skall locka framförallt tyskar till Östergötland.

I helgen invigs två nya flyglinjer från Norrköpings flygplats, en till München och en till Helsingfors något som Susanne Landqvist, VD för Östsvenska turistrådet, tror kommer vara positivt för turistnäringen i länet.

- I Östergötland ser vi en högre tillväxt bland de utländska besökarna jämfört med de svenska. Med de nya flyglinjerna, bland annat till München och Helsingfors från Norrköping och Amsterdam från Linköping blir vi ännu mer tillgängängliga, säger Susanne Landqvist, vd för Östsvenska turistrådet.

Med bland annat passande musik från ett tyrolerband och tal av landshövdingen Björn Eriksson, så invigs de två nya flyglinjerna med destination Helsingfors och München från Norrköpings flygplats. För turismen i Östergötland är framför allt den nya linjen till Tyskland extra intressant.

För i och med den nya destinationen München inleds en satsning mot Tyskland från både Östsvenska Turistrådet och delar av turistbranschen i Östergötland.

De Tyska researrangörerna kommer att förses med material som ska locka de köpstarka tyskarna till länet och dess sevärdheter, såsom Göta Kanal och Industrilandskapet i Norrköping.

- Tyskland är världens största resemarknad och därmed väldigt intressant för oss, säger Susanne Landqvist.

Anton Frank
anton.frank@sr.se