Borås

Dalsjöfors får Elfsborgs gräs

Nu är det klart var det begagnade konstgräset på Borås Arena ska läggas, när nytt konstgräs läggs in där under slutet av våren. Det blir på Dalsjöfors Idrottsplats som konstgräset läggs, trots att andra gärna vill ha det.

Det blir på Dalsjöfors IP som konstgräset från Borås Arena läggs, tidigare har det diskuterats om gräset eventuellt ska läggas på Gårdavallen, där Dalsjöfors damlag spelar sina seriematcher - men det blir på Dalsjöfors IP, för träningen.

Det finns beslut om två nya konstgräsplaner i fullstorlek i Borås i år: till Dalsjöfors och till Brämhult. Det finns fler platser där konstgräs är aktuellt, till exempel på den idrottsplats som ersätter Hedvigsborgs idrottsplats, när den flyttas.

Varje konstgräsplan i fullstorlek kostar i runda slängar 3,5 miljoner kronor. Den lite finare variant som läggs in på Borås Arena kostar lite mer, runt fyra miljoner kronor

Det begagnade konstgräset på Borås Arena köps loss av Arenabolaget och det tas upp direkt efter att omgång elva i Allsvenskan i fotboll spelats - matchen Elfsborg hemma mot IFK Göteborg 12 maj. Sedan ska Arenans nya konstgräs läggas på plats och det ska vara klart till omstarten av Allsvenskan i början på juli i år.

Gunnar Fägersten Novik
033 - 17 75 66