Grästorp

Läkare hoppar av från vårdcentralen

När vårdcentralen i Grästorp återigen ska drivas i ny regi från årsskiftet får nya läkare rekryteras. De som nu jobbar på vårdcentralen tänker se sig om efter andra uppdrag på grund av att de inte vill vara med om ytterligare en omorganisation.

- Jag tänker inte finnas kvar, och mina kollegor tänker likadant, säger den medicinskt ansvarige läkaren Tomas Gillström.

Vid årsskiftet tar det lilla vårdföretaget Avesina över vårdcentralen i Grästorp efter företaget Carema som drivit verksamheten i fem år. Företaget vann upphandlingen eftersom de erbjöd den överlägset lägsta kostnaden för drift.

När Avesina tar över är det den tredje privata entrepenören sedan 90-talet som driver vårdcentral i Grästorp, och läkare och personal har nu tröttnat.

Från och med årsskiftet sparkar därmed den nya vårdgivaren ut företaget Carema som drivit verksamheten i fem år.

Också när Carema tog över fanns en oro och rekryteringsproblem, något som enligt personalen nu blivit bättre. Men nu måste alltså vårdcentralen än en gång gå igenom samma process, och många funderar nu på om det är värt att stanna kvar. Läkarna själva har redan bestämt sig och till årsskiftet slutar de.

- Jag hade hellre sett att vi fick fortsätta som det är nu, säger sjuksköterskan Petra Salén.