Kycklingbröst fyllt med parmaskinka och fetaost serveras med Tzatziki och svarta oliver
4 personer
4 kycklingbröst
8 skivor Parmaskinka
100 g fetaost
Flytande honung
Salt och nymalen svartpeppar
Smör
Olivolja
1: Sätt ugnen på 200 C.
2: Vik ihop parmaskinkan och dela osten i 4 delar.
3: Ta kycklingfilén och skär ett snitt på längden så att de blir som en ficka.
4: Fyll kycklingen med parmaskinkan och fetaosten.
5: Lägg kycklingen i en smord ugnsform, pensla på honung, salta och peppra.
6: Ringla över lite olivolja på kycklingen.
7: Sätt in kycklingen i ugnen i ca 25 minuter, pensla på lite mer honung efter - Halva tiden.
Tzatziki
3 dl grekisk yoghurt (matlagningsyoghurt)
1 skalad gurka
2 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
1 nypa socker
Salt
1: Riv gurkan grovt och låt den rinna av i ett durkslag - och pressa ut vätskan med händerna.
2: Häll yoghurten i en skål och riv ner vitlöken med ett rivjärn (pressad)
3: Blanda ner övriga ingredienser och smaka av med lite salt.
Servera kycklingen med Tzatziki, svarta oliver och klyftpotatis.
Smaklig måltid