Hockey

TAIF har klart med ny tränare

Hockeyklubben Tingsryds AIF, har skrivit kontrakt med en ny tränare. Det blir Mikael Tisell som i dag arbetar på Malmö Readhawks hockeygymnasium.

isell är en välmeriterad tränare, med förflutet i bland annat Nybro, Halmstad och senast också som assisterande tränare i Malmö Redhawkas.

Taifs ordförande, Tommy Palmér, säger till Sveriges Radio Kronoberg att han ser fram mot att ha Mickael Tisell som ny tränare och att hans intresse för inte minst juniorverksamhet är en viktig fråga för Tingsrydsklubben.

-Han är allmänt erkänd och jag har fått ett gott intryck av honom, säger Tommy Palmér strax efter att kontraktet undertecknades på fredagen.

Kontraktet är på ett plus två år och Mikael Tisell tillträder sin tjänst i början av maj.

Tingsryds AIF har i dag gjort klart med en ny tränare för sin division 1-trupp i ishockey. Det blir välmeriterade Mikael Tisell som tar över efter Fredrik Johansson.

- Mikael Tisell har skrivit på ett kontrakt som löper över ett plus två år, berättade Taifordföranden Tommy Palmér strax efter att Tisell satt sin namnteckning på kontraktet.

Tisell, som fortfarande har kvar sin anställning i Malmö Redhawks, tillträder sin tjänst i Taif första maj. Tingsryds nye tränare är ett aktat namn i hockey-Sverige. Senaste tränaruppdraget hade han i Malmö. Tisell har också lett Småkronorna samt tränat en rad klubbar, bland annat Nybro och Halmstad.