Grästorp

Hård kritik mot att läkarna i Grästorp byts ut

Läkare på vårdcentralen i Grästorp kritiserar sjukvårdspolitikerna för kortsiktighet, när ett nytt privat vårdbolag nu tar över driften.
Samtidigt slutar samtliga läkare på vårdcentralen.
– Jag tror det är negativt både för patienterna och läkarna när vi får så kort tid på oss med en entreprenör, säger Tomas Gillström som är medicinskt ansvarig läkare i Grästorp.

Privata vårdföretaget Carema har drivit vårdcentralen i Grästorp i fem år, men nästa årsskifte tar privata Avesina över driften.

Samtliga läkare på vårdcentralen hoppar av sina jobb när det nya bolaget tar över.

Läkaren Tomas Gillström menar att upphandlingsreglerna måste ses över eftersom vården blir lidande, när privata företag som driver vårdcentraler byts ut alltför ofta.

Vårdcentralen i Grästorp har varit ute på entreprenad i många år och så kommer det att bli även i fortsättningen.

– Vi har krav på oss att den offentliga vården ska utsättas för konkurrens. I olyckliga fall kan det blir så att vi får byta bolag och läkare vart femte år, säger Bengt Andersson (c), ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden i Västra Skaraborg.

– Jag får ständigt telefonsamtal från vårdcentralerna som drivs i offentlig regi att läkarna skiftas alltför ofta eftersom vi tvingas ta in stafettläkare.