SÖRMLAND

Dags att söka "Maudpengar"

På tisdag är det återigen dags att ansöka om de så kallade ”Maudpengarna” hos länsstyrelsen. Pengar som ingår i regeringens satsning på att främja kvinnors företagande.

Ett samverkansprojekt mellan Strängnäs, Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping har redan fått 500 000 och en del har gått till utbildning i företagande. En av 26 som deltagit I projektet är Agnetha Jepson i Strängnäs som nu startat företag som massör.

– Jag hade inte kommit så här långt i mitt företagande om jag inte fått den hjälp jag behövde från Nyföretagarcentrum, säger Agnetha Jepson.

Fyrbarnsmamman Agneta Jepson sa upp sig från en fast tjänst och är nu egen företagare. På Nyföretagarcentrum har hon fått hjälp med att utforma sin affärsidé, marknadsföring, budget och annan hjälp.

Av de kvinnor som besöker Nyföretagarcentrum med en affärsidé är det inte mer än 30% som förverkligar sin idé, berättar Birgitta Blank som jobbar som projektledare på Nyföretagarcentrum. Hon tror att en orsak till det är osäkerhet hos många kvinnor.

Katarina Wahlström
katarina.wahlstrom@sr.se