Uppsala

Många reklamutdelare utan lön

200 direktreklamutdelare i Uppsala har inte fått ut sina löner. Anledningen är att företaget de jobbar för, Oskarssons media, plötsligt gått i konkurs. Anders Norman, som är konkursförvaltare, säger att lönerna ska betalas ut, men han vet inte när.

- Det går så fort som möjligt. Vi har fått ett bra underlag nu och vi har skickat in till länsstyrelsen. Sedan är det ju tider som inte vi råder över. Det kommer att komma inom kort, säger Anders Norman.

Men det kan vara svårt att vänta på lönen. Det vet Bosse, som Upplandsnytt pratat med. Han jobbar extra som reklamutdelare vid sidan av sitt vanliga jobb, och säger att många som jobbar med att dela ut reklam lever under knappa förhållanden.

Bosse fick inga pengar på kontot den 25:e den här månaden, så han ringde till Oskarssons Media, som han jobbar för. Då fick han beskedet att pengarna skulle komma inom några dagar.

Men det kom inga pengar, och när Bosse ringde upp företaget igen så hade det gått i konkurs. Så nu står han och hans 200 kolleger utan lön, och vad som händer med jobbet vet han inte säkert. Anders Norman säger:

- Verksamheten kommer säkerligen att tas över av något annat bolag. Och det gör ju förhoppningsvis att de kommer kunna erbjudas möjlighet till extrainkomster från ett nytt bolag.