Uppsala

Parkeringskaoset ska lösas

Efter missnöje från patienter, besökare och personal så ska nu landstingsstyrelsen se över parkeringssituationen vid Akademiska sjukhuset i Uppsala. De ska bland annat se över om ett parkeringshus ska byggas. Landstingsstyrelsens ordförande, moderaten Erik Weiman, hoppas nu på att få en första rapport om läget före sommaren.

- Det första vi behöver få klart för oss är hur stort behovet faktiskt är och vilka lösningar som kan tas till. Jag kan inte lova en viss typ av lösning, jag kan däremot lova att vi tänker göra någonting åt detta, säger Erik Weiman (m).

- Vi har ett av landets främsta sjukhus här i Uppsala och det vore väldigt tråkigt om detta sjukhus med sitt fina varumärke fick sitt rykte solkat av en mindre bra fungerande parkeringssituation. Jag tycker att det är angeläget att vi löser den här situationen, fortsätter han.

Bilarna snurrar fram och tillbaka utanför sjukhuset. Så fort en parkeringsplats blir ledig slinker nästa bil in i rutan. En som hade tur att få en parkeringsplats på en gång är Kurt Joung:

- I dag gick det riktigt bra, bara åkte in och parkera, men det är värre när en kommer mitt på dagen framåt ett eller två, då är det jättesvårt.

Någon som är van att vara ute i god tid är Lars-Erik Wiberg:

- Ja, man får åka lite runt, det tar 10-15 minuter, det går inte att komma i sista minuten.

Tina Asklöv tycker att det är svårt att ta sig fram utanför sjukhuset:

- Det är svårt och svårt att komma fram också.

Stig Eriksson har slutat försöka att få en plats på sjukhusparkeringen:

- Jag brukar få stå på andra sidan Dag Hammarskjöldsväg, det finns en grusparkering där. Men då får man ju gå en bit.

Monika Titor
monika.titor@sr.se