Halmstad

Avspark för HBK i allvenskan

Klockan tre i eftermiddag, söndag, startar allsvenskan i fotboll för Halmstads BK. Laget möter Gefle på hemmaplan och tränaren Janne Andersson är optimistisk inför säsongen.

- Vi har kunnat genomdriva en försäsong där vi har kunnat jobba in oss stegvis med ett försvarsspel. Vi har satt på plats ett anfallsspel därefter som har börjat komma mer och mer. Vi har haft många spelare hela och friska, relativt sett. Så att såhär långt så är det här året betydligt bättre än förra årets för mig. Det gör ju att man andas en viss optimism såklart, säger han.

Hur långt sträcker sig den optimismen?

- Jag tycker ju att efter en lite tveksam inledning förra året, för det var det, men vi lyckades vinna några matcher och fick lite självförtroende och började hitta rätt efter hand, säger Janne Andersson.

- Så i somras tycker jag att vi spelade den bästa fotbollen i allsvenskan. Fram till vi åkte på de här skadorna och sen klarade vi inte riktigt av att ta de poängen vi borde ha tagit. Vi saknade lite kvalitet, det är det ingen tvekan om. Så slutade vi på en sjunde plats till sist ju, fortsätter han.

- Men om känslan är bättre nu så hoppas jag självklart att vi kan va med högre upp i tabellen i år och längre, men man vet aldrig som sagt. Känslan såhär långt är att det kittlar lite grann måste jag säga, avslutar HBKs tränare Janne Andersson.