Norrköping

Högriskmatch när IFK möter Djurgården

Det var fem år sen sist. Men nu är IFK Norrköping tillbaka i allsvenskan. I eftermiddag tar IFK emot Djurgården på en fullsatt idrottspark.

Men det är inte bara IFK som förberett sig inför den allsvenska comebacken, utan även polisen då ett möte med Djurgården räknas som en högriskmatch.

Polisen har förberett sig inför dagens allsvenska premiär på idrottsparken. Matchen mot Djurgården räknas som en högriskmatch. Men exakt hur många poliser som kommer att vara på plats vill Mikael Skog inte gå in på. Men man kommer att synas menar han.

- Eftersom arenan ligger så nära Norrköping city och det kommer vara mycket folk både innanför och utanför arenan kommer en hel del poliser vara på plats, säger Mikael Skogh.

Peking Fanz hoppas på folkfest
Tim Adolfsson, är ordförande i IFK Norrköpings supportergrupp Peking Fanz, och han hoppas på att dagens match blir en riktig fotbollsfest. Men han menar att det kan bli oroligheter på läktaren

- Visst kan det bli det, är det folk som vill förstöra så får de göra det. Jag tänker inte ens i de banorna, jag vill bara ha en underbar fotbollsfest, säger han.

17 000 biljetter sålda
Biljetterna till matchen är slutsålda och enligt Mikael Skogh på polisen är det endast en bråkdel av de 17.000 som kan tänkas ställa till problem.

- Ja det måste man faktiskt säga, de flesta är ändå här för  den folkfest som en premiär innebär. Men så finns det en liten klick av människor som kan få igång en större folkmassa beroende på vad som händer, säger Mikael Skogh vid polisen.

Anton Frank
anton.frank@sr.se