Fjällnora

Friluftsgården kan privatiseras

Fjällnora friluftsgård utanför Uppsala kan komma att privatiseras. Efter att kommunens kontrakt löper ut är det nämligen fritt fram för privata aktörer att lägga anbud på att få driva gården.

- Precis som andra verksamheter så strävar vi efter konkurrensutsättning. Om det finns någon som kan göra verksamheten bättre så vill vi pröva möjligeterna, säger moderaten Ali Moulavi, ordförande i Fritids- och naturvårdsnämnden i Uppsala kommun.

Missköter kommunen sitt uppdrag i Fjällnora idag?

- Absolut inte. Kommunen sköter verksamheten bra. Men det vi strävar efter är en förbättring.

Fjällnora friluftsgård är ett populärt tillhåll för upplänningar som vill bada, fiska, campa, och åka skridskor på vintern. Gården drivs idag alltså av kommunen, som har kontrakt till och med 2009.

Men nu blir det upphandling och fritt fram för privata aktörer att komma med anbud för att få driva verksamheten från 2010. Hela, eller delar av verksamheten övergår då i privat regi, men det kan också hända att kommunen själv lägger det bästa anbudet och får fortsätta driva verksamheten.

Besökarna kommer inte märka någon skillnad, säger Ali Moulavi.

- Inga förändringar direkt. Om eventuellt någon annan tar över blir ju förhoppningen att kvalitén och servicen blir bättre, säger han.

Anna Bratt