Undermåligt underlag för tvätten

Dåligt underlag med många felaktigheter. Det anser flera tvätterier i Dalarna om landstingets utredning, som ska ligga till grund för att åter öppna egen tvättverksamhet i Fredriksberg. Beslut om det kommer att tas på måndag. Men underlaget är undermåligt, anser sju dalatvätterier i en protest.

Landstingets planer på att åter öppna det nedlagda tvätteriet i Fredriksberg kan komma till ett beslut på måndag. En egen utredning säger att det skulle vara lönsamt.
– Men den utredningen innehåller mängder av felaktigheter, säger Magnus Söderberg, som är platschef för tvätteriet Textilia.
Magnus Söderberg pekar bland annat på att man kommit fram till fel tvättmängd i utredningen och inte heller kostnaderna för de investeringar som måste göras stämmer.
– Så istället för att det skulle bli billigare, blir det mycket dyrare att öppna tvätten i Fredriksberg, anser han.
– Landstinget borde istället först ha begärt upphandllingar hos de befintliga tvätterierna, innan man tar ett sådant här beslut, tycker han.
Han talar för sju olika tvättföretag, som är verksamma i Dalarna.
– Det står i och för sig landstinget fritt att öppna en egen tvätt, men då ska det göras utifrån ett bättre underlag. Det här är rent undermåligt, säger Magnus Söderberg.