Svenneföraktet ökar

Några dagar in på lägret i Cypern och inte mycket händer. Aya Napa som vi bor i är en spökstad så här års och jag har hittills sett fler getter och ödlor än människor ute på bygden.

Eftersom vi inte är ett gäng bonndrängar ute på turné kan jag inte heller rapportera om något värdigt ett självförnedrande reportage på Sporten i tv4.

Lantiskvoten fylls istället av ett skånskt division 3-lag som bor på samma hotell som vi. De ägnar kvällarna åt att skräna schlagerlåtar, dricka öl och gasta fotbollsamsor. Samt spä på Svenne-föraktet hos receptionisten, serveringspersonalen och en viss herr Henriksson i rum 307.

Jag ägnar fritiden åt the Wire och förundras över hur en TV-serie lyckas vara så overkligt bra! Apropå overkligt bra, Manchester United med Ronaldo i spetsen var hyfsade mot Aston Villa igår...

Även om allt är okej på lägret kan man inte låta bli att gräma sig över vissa saker man hinner missa under en vecka i exil:

1. Los Campesinos live på Debaser i lördags.
2. AIK-Kalmar på ett kokande Råsunda.
3. Kämpa för sitt liv framför scenen under Dropkick Murphys konsert på annexet.
4. New York Yankees hemmapremiär mot Toronto när Baseboll-säsongen nu äntligen drar igång igen.

För övrigt kan jag rapportera att det uppenbarligen är lag på att servera Spaghetti Bolognese till varje måltid på Cypern.

Nu väntar en härlig eftermiddag med Radiosportens sändning från allsvenska premiären streamad till en poolkant.

(30 mars)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se