Sport

Sista träningen före allvaret

Imorgon spelar Ljungskile SK allsvensk premiär mot Hammarby. Idag klockan elva tränade laget för sista gången på gräs inför matchen. Det blev en kort lågintensiv träning med spel på liten yta utan målvakter som avslutade 3 månaders försäsong.

– Det märks att alla är laddade, säger tränaren David Wilson till Radio Väst som var enda media på plats på träningen.

David Wilson kommer nu inte att träffa sina spelare igen förrän klockan kvart i sex imorgon kväll när laget samlas inför matchen. Alla förberedelser är gjorda.

– Just nu tänker jag mest på att alla har vad de behöver, fysiskt och mentalt så att de kan gå ut imorgon utan att behöva tänka på något, säger David Wilson.

Markus Senften joggade bara lätt på dagens träning. En muskelbristning oroar fortfarande och det var en försiktighetsåtgärd. Senften kommer att testas sent imorgon och är fortfarande aktuell för spel mot Hammarby. Damir Vitas (magmuskelbristning) är borta sedan tidigare och han tränade idag rehab tillsammans med Jacob Flingmark som har en lättare skada i baksidan av låret. Vitas lär få fortsätta med rehab i ytterligare en eller två veckor.

* Hammarby tränade också idag, på Söderstadion i Stockholm. Den träningen var stängd för besökare.

* Ca 2500 biljetter till matchen var sålda i fredags. Någon ny uppgift finns inte men det har sålts ganska många biljetter under helgen. Imorgon kommer ny uppgift.

* Febril aktivitet pågick runt arenan idag eftersom det fortfarande finns mycket att göra. Och nu är tiden knapp. Ett 30-tal arbetade med skyltar, läktare och allmänt iordningsställande, till och med klubbens ordförande Lars Bergdahl.

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00