Ljungby

Förlust för Ljungby i kvalet

Ljungby förlorade med 3-1 på hemmaplan mot Lindesberg i kvalet mot damernas elitserie i volleyboll. Gästerna vann de två första seten innan Ljungby tände till och vann det tredje. Men i det fjärde setet var det Lindesberg som vägde tyngst.

Lindesberg är ett av de två lag i kvalserien som kommer från elitserien och som alltså kvalar för att hålla sig kvar. Det märktes i form av att gästerna vann de två första seten ganska enkelt.

- Det är ett väldigt bra lag och det var tufft spel på banan. Men jag tycker ändå vi gör en bra insats, sa Ljungspelaren Elin Södersten efter matchen.

Trots att Ljungby gjorde ett ryck i tredje set och vann det med 25-20 så klarade inte hemmalaget att spela lika bra i det fjärde.

- Det som avgör är att de har många spelare som är långa och dessutom har laget mycket erfarenhet, sa Elin Södersten.

Efter att halva kvalserien är avverkad ligger Ljungby på tredje plats i tabellen. Det skiljer fyra poäng upp till förstaplatsen och två poäng upp till andraplatsen. De två platserna som leder till spel i elitserien kommande säsong.

Det återstår tre matcher, sex poäng, att spela om. Ljungby har fortfarande god chans att nå en elitserieplats. Även då om chanserna minskade i och med söndagens förlust.

- Vi ska göra vad vi kan och vi har ingen press på oss. Möjligheten att nå elitserien finns ju, så kanske blir det så, sa Elin Södersten.

Radiosporten Kronoberg
sport.kronoberg@sr.se