Uddevalla

Uddevallacyklister tar sig an Europa

Juniorlandslagsaktuella Rickard Larsen och Johan Nystrand, tävlandes för Uddevalla Cykelklubb, befinner sig just nu på träningsläger i Belgien.

Under söndagen körde de en tävling i belgiska Florennes, där Richard slutade på 27:e och Johan på 32:a plats. Men dagens resultat var något av en besvikelse för killarna som hade siktat högre. En missberäkning på slutet gjorde att de rasade i resultatlistan, men Johan säger att de lägger dagens tävling bakom sig och siktar framåt.

Redan nästa helg får de en ny chans när de tävlar i Callenelle, även det Belgien. Då är killarnas målsättning att placera sig bland de tio bästa. Något som inte skall vara omöjligt eftersom deras formkurvor, enligt Johan, pekar stadigt uppåt.

Sedan tidigare är det klart att killarna kommer vara en del av det svenska juniorlandslaget vid Nations Cup i Frankrike den 13:e april. En tävling för de högst rankade landslagscyklisterna, som går av stapeln på klassisk cykelmark mellan Paris och Roubaix.

Killarnas målsättning med tävlingen är att placera sig bland de 20 bästa, men uppgiften blir tuff eftersom sträckan går på kullerstensgator något som ökar risken för punktering. Hur som helst ser de positivt på framtiden, och känner sig väl förberedda inför fortsatt tävlande.

Text: Moa Larsson
Epost:
moa.larsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00