Kvalserien till Div 1: Omgång 9

Fredagen den 28/3 spelades två matcher där alla fyra lagen fortfarande hade möjligheten att ta sig till division 1. Om Visby/Roma förlorar hemma mot Järfälla är deras chanser borta. Om Nynäshamn hemma vinner mot Wings är de klara för division 1 om Järfälla förlorar. Det var verklig två viktiga matcher som spelades.

VISBY/ROMA - JÄRFÄLLA 4 – 2 (2-1 1-0 1-1)
V/R har inte lyckats så bra som laget själva hoppats. Förväntningarna fanns där också från oss som bevakar kvalserien. Men kval är kval och alltid lika svårt att förutspå.

V/R vet att om laget vinner denna match så har de fortfarande en liten möjlighet att bli en av de två lag som går upp i ettan.

V/R vinner första perioden med 2-1 Inför den sista perioden är V/R i ledning med 3-1.

I tredje perioden lyckas Järfälla reducera till 3-2, men när man för att nå en kvittering tar ut sin målvakt blev det V/R som gjorde 4-2 i tom bur.

Resultatet innebär att V/R fortfarande har en möjlighet att ta sig till division 1. Båda lagen kan komma på 14 poäng och då avgör målskillnad som just nu är V/R på + 5 och JHC + 1.

V/R har två matcher kvar medan JHC har endast en match kvar.

Förutsättningen för ovanstående är att Nynäshamn förlorar sina båda återstående matcher där laget på söndag möter Wings i en returmatch och avslutar på onsdag mot Visby/Roma borta.

NYNÄSHAMN – WINGS 1 – 4 (1-1 0-1 0-2)
Nynäshamn inleder kvalserien med 4 raka segrar, men i onsdags kom den första förlusten när de förlorade borta mot Järfälla.

Wings är ännu obesegrade och har endast tappat en poäng och har 14 av 15 möjliga poäng.

Efter första perioden stod det 1-1. I andra perioden blir det endast ett mål och det gör Wings och har således ledning med 2-1 inför den sista perioden.

Sista perioden blir extra jämn och inte förrän Nynäshamn tar ut sin målvakt för att få till en kvittering blir det i stället Wings som avgör genom göra 3-1 i tom bur. Sedan kommer 4-1 av bara farten.

Wings tränare Johan Silverplatz var stolt och lättad när jag fick tag i honom i bilen på väg hem från matchen och gratulerar till att laget är tillbaka i division 1.

--Det var länge ett ställningskrig. Det var mycket nerver. Det knyter sig, men jag tycker ändå att vi hade kontroll på matchen. Det känns så skönt att ha Ola Nilson som är säkerheten själv som målvakt.

Nynäshamn är ett tufft lag att möta och kan mycket väl ta klivet upp i ettan.

Nu är vår målsättning att fullfölja serien utan någon förlust.

Nu skall jag hem och smälta att vi klarat av att spela oss tillbaka i en tuff kvalserie avslutar Johan samtalet från bilen.

TABELLEN (HALTANDE)

WINGS17
NYNÄSHAMN12
JÄRFÄLLA11
VISBY/ROMA8
SOLLENTUNA0