Kvalserien till Div 1: Omgång 10

Söndagen den 30/3 spelades den nästa sista omgången i kvalserien till division 1. Wings hade redan på fredagen säkrat sin plats i ettan igen. De tre lagen som slåss om den andra platsen är Nynäshamn, Visby/Roma och Järfälla. Nynäshamn skulle vid vinst säkra den andra platsen. Vid förlust för Nynäshamn har alla tre lagen möjlighet att spela till sig denna plats i den avslutande omgången.

WINGS - NYNÄSHAMN 7 – 1 (2-0 1-0 4-1)
Nynäshamn inledde kvalserien med fyra raka vinster. Därefter har det inte gått lika bra. Kanske har vetskapen, om att en seger till, så är saken klar, påverkat laget negativt på så sätt, att det låst sig i de senaste matcherna.

Hur skulle Wings påverkas av att laget redan säkrat sin plats? Skulle det vara en fördel eller nackdel för Nynäshamn?

Av resultatet framgår att laget fortfarande är i den negativa spiralen. Nynäshamn hänger med bra i första och missar en straff när Wings leder med 2-0.

I andra perioden gör Wings bara ett mål så inför sista perioden står det 3-0.

Sista perioden vinner Wings med klara 4-1 och slutresultatet blir 7-1.

– Wings är ett riktigt bra lag, så vi har fått två riktiga genomkörare inför sista matchen borta mot Visby/Roma säger sportchefen Micke Carlsson.

Vi har inte förlorat mot V/R, varken i serien eller i kvalserien. Jag tror att pressen på V/R är större än den är på oss. Nu när laget har chansen att ta sig till ettan är vinst det ända som gäller för alla från Gotland avslutar den både realistiska och optimistiske sportchefen.

SOLLENTUNA – VISBY/ROMA 0 – 10 (0-5 0-3 0-2)Resultatet i denna match talar sitt tydliga språk. Sollentuna fick den i särklass sämsta lottningen i denna kvalserie, men har ändå försökt att genomföra den på ett värdigt sätt.

Om man bara ser till skotten i denna match så förstår man att segersiffrorna kanske var i största laget. Skotten slutade nämligen 30-45.

Förutsättningar inför den avslutande omgången är att Nynäshamn, Visby/Roma och Järfälla fortfarande kan komma tvåa och får spela i division 1 nästa säsong.

Om Nynäshamn vinner mot Visby/Roma blir det placering två

Om Visby/Roma vinner mot Nynäshamn så går plats två till Gotland.

Om Visby/Roma och Nynäshamn spelar oavgjort och Järfälla vinner mot Wings blir det JHC som belägger plats nummer två.

Med andra ord så är båda avslutningsmatcherna av stor betydelse.

SISTA OMGÅNGEN 2/4

  • VISBY/ROMA - NYNÄSHAMN
  • JÄRFÄLLA - WINGS

TABELLEN

WINGS20
NYNÄSHAMN12
VISBY/ROMA11
JÄRFÄLLA11
SOLLENTUNA0