Kvalserien till Allsvenskan: Omgång 5

I omgång fem hade både Väsby och Huddinge borta matcher. Väsby åkte 103 mil norrut till Haparanda för att möta Asplöven. Huddinge behövde bara resa 30 mil för att komma ner till Mariestad. Väsby har inlett kvalserien med två vinster och en förlust. Huddinge har inlett med två förluster och en vinst.

ASPLÖVEN - VÄSBY 4 – 4 (0-1 2-0 2-3 0-0)

Detta SMS kom till mig 09.50 från Väsbys tränare Håkan Strömberg:

”Sitter nu i bussen till Haparanda och tittar på video. Tågresan gick bra och vi var framme vid 07.40 i Luleå. In i bussen och efter fem minuter var det dags för frukost på Scandic. Nu har vi åkt 7 mil av 12 innan vi är framme. Där väntar ett kort is-pass, lunch och vila inför nedsläpp och tre nya…..”

Tyvärr blev det inga tre poäng, men det som såg ut som en given förlust när Asplöven leder med 4-2 när endast 151 sekunder återstår vänds till 4-4 och 5 minuter förlängning.

Så här gick det till:

57.54 Väsbys målvakt Mattias Öhrling går ut

58.29 Stefan Eriksson gör 4-3 och Mattias Öhrling kommer tillbaka.

59.33 Andreas Paulsson gör 4-4.

Det blir fem minuter extra, där lagen spelar 4 mot 4. Efter en minut får Asplöven en utvisning och i två minuter blir det spel fyra mot tre men Väsby orkar inte göra något mer mål under detta överläge.

Inte heller Asplöven gör några fler mål, trots att de också fick möjligheten att spela med en man mer under de sista 21 sekunderna.

En poäng var får lagen. Väsby är säkert mycket nöjda med sin poäng, medan Asplöven nog är jättebesvikna trots att de fick sin först poäng.

På måndag åker Asplöven ner till Mariestad. Väsby får vila till på onsdag då det är dags att möta Asplöven igen i hemmahallen.

MARIESTAD - HUDDINGE 2 - 1 (1-0 0-0 1-1)
Inför denna match måste Huddinge ha känt en stor press på sig att inte råka ut för ytterligare en förlust och därmed halka efter i kvalserien när halva serien är spelad.

Pressen känns säkert ännu större när Mariestad gör 1-0 drygt sex minuter.

Detta resultat står sig i nästa 40 minuter innan Huddinge lyckas göra 1-1 genom Oscar Ahlström.

Nu har Huddinge drygt 13 minuter på sig att göra ett ledningsmål. Detta lyckas dock inte utan i stället blir det Mariestad som gör 2-1 när Huddinge har en spelare utvisad.

Nu har Huddinge 165 sekunder på sig att åter åstadkomma en kvittering. När 131 sekunder återstår tar laget ut sin målvakt. När 23 sekunder återstår får Mariestad en utvisning och Huddinge får möjlighet att vara sex utspelare mot fyra för Mariestad.

Det blir inga fler mål och Huddinge har nu bara en vinst när halva serien är spelad och kan få svårt att lyckas kvala sig tillbaka till Allsvenskan.

På onsdag är det returmöte mellan lagen hemma i Björkängshallen.

KOMMANDE MATCHER

  • 31/3 MARIESTAD – ASPLÖVEN
  • 2/4 HUDDINGE – MARIESTAD
  • 2/4 VÄSBY - ASPLÖVEN

TABELLEN (HALTANDE)

TROJA/LJUNGBY10
VÄSBY7
MARIESTAD7
HUDDINGE3
ASPLÖVEN1