Gomorron Skaraborg måndag 14 april

Veckan startade med halvklart väder och med en del moln på himmelen, som ökade i antal under dagen. Runt sex plusgrader och mestadels upphåll.

En rad anlagda bränder i Tidaholm natten mellan lördag och söndag. Bland annat så totalförstördes en villa och familjen som bodde där fick fly ut ur sitt hus. Ingen person skadades fysikt. Polisen rubricerar brottet som mordbrand men har ännu ingen gripen för pyromandåden.

En sportfiskebåt sjönk i Vänern och personerna i båten fick räddas ur det kalla vattnet. Det var under en fisketur väster om Lurö som båtens propeller troligtvis fastnade i ett fiskenät och sjönk. Besättningen på fyra personer hamnade i vattnet men kunde räddas av båtar i närheten som hörde deras nödrop.

Naturtipsaren Manne Ryttman gav råd när det gäller påsar. Drygt 700 miljoner plastpåsar används i Sverige varje år. Något som tär på miljön.

I sportsammanfattningen från helgen stack två saker ut lite extra. Robin Söderlings hedersamma förlust i tennisens Davis Cup och premiären i division 3 fotbollen.

Först ut i SR Skaraborgs eter vecka 16 var Carina Grönqvist och Jens Prytz.