Svensk polis på väg till Tyskland

Två poliser från Västmanland åkte under måndagsförmiddagen till Tyskland för att förhöra den kvinna som misstänks för morden och mordförsöket i Arboga.

Enligt polisens presstalesman Torbjörn Carlson består bevisningen som stärkt misstankegraden mot kvinnan bland annat av foton från en övervakningskamera.

– De avreste 10.30 mot Tyskland. Det är poliser från västmanlandspolisen som ingår i utredningen. Det är utredare som alltså åker ner till Tyskland, säger polisens presstalesman Torbjörn Carlson.

– Meningen med deras besök i Tyskland är att hålla inledande förhör med den kvinna som nu är misstänkt och sitter gripen där nere, tillägger han.

Polisen hoppas att kvinnan snart kommer att kunna föras till Sverige, men det är osäkert när det är möjligt. Det kan ta uppemot 14 dagar innan hon är i Sverige, enligt Torbjörn Carlson.

Nya kamerabilder stärker misstanke

Den nya bevisningen, som kunnat stärka misstankegraden mot den misstänkta kvinnan, består bland annat av foton från en övervakningskamera.

– Vi har foton från en övervakningskamera där vi påstår att den här misstänkta kvinnan finns med på bild. Var de här fotografierna är tagna eller när de är tagna kan jag dessvärre inte gå in på och berätta några detaljer om, säger Torbjörn Carlson.

Han säger också att det handlar om bilder som inte tidigare ingått i utredningen. Men han poängterar att det inte bara är de här bilderna som gör att misstankegraden mot kvinnan höjts till sannolika skäl, utan det är en samlad bedömning av bevisläget i utredningen just nu.

Hur pass säkra är ni på att den här kvinnan verkligen är rätt gärningsman?

– Vi är ganska säkra. Det är en ganska stark misstanke och vi är relativt säkra faktiskt på att vi har rätt person. Helt säkra kan vi inte vara förrän vi har fått en fällande dom, säger Torbjörn Carlson till P4 Västmanland.

Mordutredningen fortsätter för fullt

Spaningsledningen och åklagarna har under måndagsförmiddagen haft ett möte om hur man ska fortsätta med utredningen under veckan.

– Utredningen har nu övergått från att ha varit ett regelrätt spaningsmord till att nu övergå i en utredningsfas, och då blir det en lite annorlunda karaktär på upplägget, säger polisens presstalesman Torbjörn Carlson.