P4 - direkt från Studio 4 i Radiohuset i Stockholm!

Lördagen den 19 april öppnar vi dörrarna till våra radiosändningar av Ring så spelar vi, Melodikrysset och P4 Premiär.

Du är varmt välkommen att vara med när vi börjar sända. Det är fritt inträde, men platserna är begränsade.

Du kommer också att kunna se hela dagens radiosändningar här på sidan som webb-tv - länken till webb-tv kommer på dagen.

Klockan 7.03 på pricken står Lisa Syrén och Lasse Swahn på scenen i studio 4, redo att börja sin tre timmars sändning av Ring så spelar vi. Du får höra en blandning av gammalt och nytt från de första 40 åren av programmet. Gäster, tävlande på plats, telefonörer och givetvis massor av önskemusik, både inspelad och livs levande med vårt husband, Älskade Boys.

Önskelåtarna hämtas i Radiohusets grammofonarkiv - även du som sitter i studion får vara med och önska låtar.

Ring så spelar vi har under de 40 år som programmet sänts letts av många programledare och våra hedersgäster denna morgon är Hasse Tellemar och Kjäll Fröderberg.

Välkommen att på plats delta i vårt 40årsjubileum!

Vid 10.03 tar Melodikrysset och Anders Eldeman vid och ni får chansen att lösa krysset där och då - antingen med papper och penna, eller varför inte testa att lösa krysset här på webben?

Vid 12.03 blir det glitter och glamor när P4 Premiär rullar ut sin röda matta och rapporterar från nöjes-Sverige. Annika Jankell och Henrik Olsson minglar med publiken och ger tips på hur man sätta festflärd på sin vardag.

P4 Premiär brukar vanligtvis mingla på premiärer och shower men idag pratar de om fenomenet mingel tillsammans med erfarna mingelgäster som bland andra Carolina Gynning, Leif Pagrotsky och den legendariske festarrangören Sven von Essen.

Se er gärna omkring!

Under dagen kommer ni även kunna ta en titt bakom kulisserna och bli guidade i grammofonarkivet. Klockan 10.00 kan du fråga våra tre guider om allt som har med vårt digra grammofonarkiv att göra.

Du kan också träffa Lyssnarservice, Sveriges Radios avdelning som svarar på alla möjliga frågor som har med Sveriges Radio att göra.

Lär dig mer om sr.se 

Vi visar er vad som finns på webbplatsen sr.se och hur man spelar webbspelet Klicka så spelar vi och hur man kan lösa Melodikrysset här på webben.

Se hela dagen!

För er som inte kan resa till Stockholm så kan du se hela dagens sändningar här på webben, både under dagen och i 30 dagar efteråt.

Länken till webb-tv kommer att läggas till här på dagen.