Strängnäs

Folk trötta på Strängnäspolitik

Många Strängnäsbor har tröttnat på politikerna i kommunen. Sprickan i den borgerliga alliansen i Strängnäs har den senaste tiden fördjupats sedan centern och folkpartiet sagt att de inte längre har förtroende för kommunstyrelsens moderata ordförande, Ann Landerholms sätt att leda den styrande alliansen.

På söndagskvällen sa moderaterna att partiet har förtroende för Landerholm.

En del av missnöjet grundar sig i en omstridd skolutredning.

På måndagsmorgonen hade centerns Marianne Andersson och folkpartiets Margaretha Furustrand på nytt ett möte med moderaternas Arne Arvidsson, med fortsatt krav på Ann Landerholms avgång. Så nu är bollen tillbaka hos moderaterna, som väntas ge ett besked senast på tisdag.

– Åter igen så lyssnar de inte på våra synpunkter, säger Marianne Andersson. Vi har övervägt det ganska länge, innan vi tog det här rätt drastiska steget.

Centern och Folkpartiet har tidigare sagt nej till det socialdemokratiska förslaget om ett samarbete och även socialdemokraternas Tord Tjernström är med i bollkastningen.

– Eftersom de har sagt nej till oss inför ett samtal om att bilda en ny majoritet med oss, så ligger faktiskt bollen hos dem, om de vill komma tillbaka och förhandla med oss.

Marianne Andersson (c), finns det något som skulle kunna göra att ni byter samarbetspartner inom politiken?

Det är en mycket senare fråga. Nu utgår vi ifrån det här resonemanget. Vi tar bud för bud och diskuterar det i centerpartiet och folkpartiet och går tillbaka för diskussioner med moderaterna, tills vi har tömt den möjligheten.

Katarina Wahlström
katarina.wahlstrom@sr.se