Ishockey

Tredje raka segern för Mariestad Bois

Mariestad Bois vann över Asplöven med 7-3 i kvalet till ishockeyallsvenskan efter att ha vänt ett 2-3-underläge efter halva matchen med fem raka mål.
Bois ligger nu på andra plats i tabellen och kan man behålla den, så blir det allsvenskt spel nästa säsong.

Mariestad Bois fick en smakstart på matchen med mål genom Fredrik Jonsson på straff redan efter 34 sekunder. Samme man ökade sedan till 2-0 tre minuter senare och hemmapubliken stortrivdes. Ett flertal Bois-utvisningar gjorde dock att Asplöven kom in i matchen och tog över spelet allt mer.

Efter halva matchen hade gästerna både kvitterat och tagit ledningen och var på väg att dra ifrån i målprotokollet. Då började målvakten Pär Åkerstöm storspela och bidrog starkt till att Bois kunde komma igen. Och det med besked. Tre hemmamål i andra perioden och ytterligare två i slutakten innebar en säker seger, men sett till handelserna på isen, så blev segerresultatet i största laget.

Förutom målvakten Pär Åkerstöm så gjorde ”förstafemman” en mycket bra match och svarade för sex av de sju målen. Lagkaptenen Ronny Johansson fick pris som ”matchens lirare”. Han gjorde tre av målen. Fredrik Jonsson gjorde 2, Pär Edblom och Martin Westberg var sitt.  Redan på onsdag kväll är det dags för nästa match. Då borta mot Huddinge.