Sport

Leinar: "Värsta tänkbara"

Det var allsvensk premiär i Ljungskile igår. Publiken strömmade till och LSK verkade inte nervöst trots att det var första gången i allsvenskan för nästan samtliga spelare i laget. Det mesta såg bra ut. Men Hammarby vann matchen till slut tack vare ett snöpligt självmål av David Leinar. Och Leinar kunde efteråt inte tänka sig ett värre scenario för den omtalade premiären.

– Nej, de här hedersamma förlusterna är ganska tunga.

Det var på ett inlägg som David Leinar gick upp i en nickduell med Hammarbys Charlie Davies. Inlägget kom med bara en kvart kvar att spela.

Så långt i matchen hade kommunikationen mellan Leinar och den polska målvakten Michal Slawuta fungerat utmärkt men den här gången gick Slawuta ut för att boxa, vilket störde Leinar som nickade i eget mål.

– Det kommer ett högt inlägg som jag råkar toucha. Jag vänder mig och ser hur den går i en båge in i bortre hörnet, säger David Leinar som dock inte vill skylla på målvakten Michal Slawuta.

– Jag vill inte skylla på någon, det spelar ingen roll. Vi ser fram emot Kalmar på måndag.

David Wilson la efter matchen skulden på Slawuta. Wilson sa på presskonferensen att han ska visa situationen på video för sin nya målvakt och lära honom hur han borde ha agerat.

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00