Härnösand

Föräldrarna fick inte ställa politiker till svars

Det blev inget tillfälle att diskutera och ställa frågor för dom Härnösandsföräldrar som på måndagskvällen kom till kommunfullmäktiges möte för att visa sitt missnöje med den nya skolorganisationen i Härnösand. Någon rätt för allmänheten att yttra sig gavs inte, men föräldrarna fick iallafall ett par minuter på sig innan mötet började för att säga sin åsikt.

Föräldern Pelle Molin var den som gick upp i talarstolen och bland annat berättade att man redan har över 1100 namnunderskrifter som kräver folkomröstning om skolorganisationen i Härnösand.

Skolnämndens ordförande, centerpartisten Ingrid Flodin som tog emot namnunderskrifterna säger att det fattade beslutet i skolnämnden är det som gäller. Om det ska rivas upp så är det en fråga för kommunfullmäktige, men hon tror inte att det kommer att bli så.

Det var en besviken skara föräldrar som alltså inte fick någon chans att ställa politikerna till svars, som dom hade hoppats.

Anna Lindmark är mamma till barn på Murbergsskolan där lågstadiet ska läggas ner och hon förstår inte varför föräldrarna inte fick tillfälle att prata med kommunfullmäktigeledamöterna.

– Jag tycker det är jättejättedåligt. Politikerna vet att vi är missnöjda och vill ha en dialog och därför borde vi ha fått det utrymmet.

– Jag vet inte om nonchalans är rätta orden, men vi kommer aldrig att bli nöjda med den nya skolorganisationen som den är beslutad om nu, och inte heller processen som den har varit i kommunen, säger Anna Lindmark.

Ulla Öhman
ulla.ohman@sr.se