1 april En musikalisk första april

I kväll har Carmen premiär på Katedralskolan i Uppsala. Den förre stadsteaterchefen Finn Poulsen står för regin och Stefan Parkman, professor i kördirigering, håller i den musikaliska biten. Han gästar studion tillsammans med Miriam Nygren som spelar Carmen, Alexander Vesterberg som spelar Don José och Stina Fagerberg som jobbar med PR och smink.

Bolandgymnasiet har som vanligt också en uppsättning denna vår. Den 19 april är det premiär för musikalen West Side Story. Cecilia Byttner är teaterlärare på det estetiska programmet. Bengt träffar henne och fyra av rollinnehavarna: Maria Hartman, Mimmi Rimmerfeldt, Katrin Östlund och Malin Eriksson.

Som Upplandsnytt rapporterat denna morgon finns långt gångna planer på att Ärna blir civilflygplats, men det är inte Uppsala Air utan Luftfartsverket som vill expandera och öppna en sjätte terminal på Ärna. Det skulle också innebära långtidsparkeringar för bilar intill Gamla Uppsala högar. Landsantikvarie Håkan Liby anser att förslaget är helt uteslutet.