SKÅNE

Även HSB Skånes vd avgick

Även vd:n Roy Hansson väljer nu att avgå från HSB Skåne. På måndagen avgick ju ordföranden Larry Andow efter att styrelsen förklarat att de saknar förtroende för honom. De två får nu skarp kritik av HSB centralt.

– Att de använt medlemmarnas pengar till vidlyftiga avgångsvederlag och lyxbilar och att barn fått boendeförmåner, skadar HSB som organisation, säger Kent-Olof Stigh, förbundsordförande i HSB Riksförbund.

När Roy Hansson nu väljer att själv säga upp sig kommer inte avgångsvederlaget att betalas ut. Styrelsen har nu beslutat att omedelbart göra en fördjupad revision, men revisorerna vill idag inte kommentera arbetet. Den föreningsvalde revisorn Kerstin Hoff vill inte heller kommentera om de i tidigare revisioner kunde upptäckt några av de uppgifter som nu kommit fram.

– Vi har inte känt till de här avtalen. Det här kom som en överraskning, säger Christer Nilsson, tillförordnad ordförande för HSB Skåne.

Efter avslöjanden om att Larry Andow och Roy Hansson dragit privata fördelar av sina positioner kallade HSB Skåne till krismöte på måndagskvällen. En enhälligt beslut visade att ingen i styrelsen hade förtroende för de två längre.

– Vi sätter nu igång en fördjupad revision, för det kan finnas mer i det här, säger Christer Nilsson.