Storuman

Nu formas ny kommunstyrelse i Storuman

Idag inleds processen mot att forma en ny majoritet i kommunpolitiken i Storuman. Förslaget kommer från de nya samarbetspartierna Socialdemokraterna, Kristdemokraterna och nybildade Kommunlistan.
– Att man tillsätter en ny kommunstyrelse och nämnder mitt i en mandatperiod är väldigt ovanligt, säger Anders Lidström, professor i Statsvetenskap, vid Umeå universitet.

Det nya samarbetet i kommunen, innebär att majoriteten i kommunfullmäktige, styrelser och nämnder förändras. Därför föreslår nu de tre partierna att alla förtroendeuppdrag ska återtas. Anders Lidström säger att det är första steget inför ett omval.

Om förslaget går igenom i kommunstyrelsens arbetsutskott, blir ett omval aktuellt vid fullmäktiges sammanträde den 29 april.

SR Västerbotten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio