Tisdag den 1 april

Idag lyckades jag säkert reta en och annan lyssnare (brev har vittnat om detta). Jag förkovrade mig nämligen i sporten ”avslöja april-skämt i länstidningarna” och det är kanske inte givet att min iver gagnade norrbottningar, som själv roas av att bläddra i morgontidningarna och avslöja lurendrejeri. Jag tröstar mig med tanken att alla radiopratare vill väcka känslor.

Annars var väl det mest revolutionerande denna morgon att VD för Norrbottens turistorganisation, Jan-Erik Jansson, avslöjade att Kinas ambassad oväntat kontaktat honom - för att de ville ha hjälp med att distribuera 20 gratisbiljetter till Kina och OS-invigningen.

Först till kvarn gäller för att underlätta administrationen och biljetterna delas ut kl 12 idag på turistbyrån i Kulturens Hus. Upprörda lyssnare har hört av sig och menar att det är djupt orättvist att biljetterna bara delas ut i Luleå med tanke på länets storlek. Vi har uppmanat till lugn. Livet är inte rättvist och de lyssnare som har hört av sig har förvånande nog nöjt sig med detta besked.

Ronny Olovsson, min gästtyckare på tisdagar, kom annars på ett lysande aprilskämt. Detta med anledning av att jag citerade en ledarskribent som tyckte att vinsten på 55 miljarder, vid försäljningen av Vin & sprit,  borde komma svenska folket mer direkt till godo.

Ronny föreslog en utdelning av pengarna vid Gula Paviljongen på Storgatan, just denna tisdag i direkt anslutning till färsäljningen. Han tänkte själv gå dit och hämta nån miljard. Pengar ger frihet.

Konstaterar något sömning Lena.