Sveriges bästa mobila nyhetstjänst 2008!

Tidningen Mobil utsåg i april 2008 (nr 4/2008) mobil.sr.se till den bästa mobila nyhetssiten i Sverige. Tidningen ger följande omdöme om mobil.sr.se:

”Hos Sveriges Radio är den mobila webben omfattande och tillåts ta ut svängarna. För trots att sajten som sådan är enkel och nästan saknar bilder är utbudet av radiogrogram bra och bättre för varje dag. SR:s mobila webb är i praktiken ett radioarkiv. Men här kan man förutom att lyssna live även höra sparade sändningar från bland annat Ekot, Radiosporten och Vetenskapsradion. På det sättet har du alltså en aktuell nyhetssändning ständigt tillgänglig i telefonen. Därutöver kan man dra nytta av alla Sveriges Radios lokala sändningar samt ett arkiv med sparade humorklipp och idrottsögonblick vi har svårt att glömma. Extra mobilanpassade blir SR genom lyssnarnas egna mms och till exempel väckningssignaler man kan ladda hem via sajten.”

SR Mobil har sedan starten belönats med ett antal priser. Bland annat Guldmobilen för bästa sportsajt, bästa mediesajt för mobiler och Sveriges näst bästa mobilsajt.