Skaraborg Direkt tisdag 1 april

Lokalt samarbete krävs för att stoppa organiserad brottslighet. När Brottsförebyggande rådet har ett tvådagarsmöte i Skövde handlar det mycket om den grova organiserade brottsligheten. Något som vi ju sett exempel på i Skaraborg så sent som i januari när Swedbanks kontor i Hjo rånades - tre grovt kriminella från Stockholmstrakten sitter häktade misstänkta för rånet och totalt ingår ett 20-tal misstänkta i en utredning om bankrån på flera håll i södra Sverige.

* * *

Högskolan inleder samarbete med Kina. En av världens mest expanderande ekonomier är attraktiv för samarbete på många plan. Högskolan i Skövde ligger just nu i startgroparna för ett utbyte med ett kinesiskt lärosäte.

* * *

Han kämpar för en utrotningshotad kultur. Lidköpingsbon Lenny Lindell av det resande folket är med på en ny skiva med traditionella och nyare sånger från det resande folkets musikskatt.
Dessutom kommer han snart med en unik ordbok i språket romani.Lenny Lindell ser en kultur i fara och han vill göra allt han kan för att hålla sina traditioner levande.

* * *