Fler skoterstölder på väg att klaras upp

Två skotrar och ett övertäckt släp stals natten mot fredag 28 mars från två olika platser i Kalix. En skoterkälke som inte rymdes i transporten lämnades för att hämtas senare. Ett observant vittne gjorde iakttagelser som ledde polisen på spåren.

Fortsatt spaning gjorde att polisen vid lunchtid i fredags kunde gripa två män i Gammelstad utanför Luleå. I samband med gripandet beslagtog polisen en av de skotrar som stals under natten. Männen, födda 1979 respektive 1987, häktades i söndags, på sannolika skäl misstänkta för skoterstölden i Kalix.

Under förmiddagen på fredagen återfann en av polisens hundpatruller den andra skotern tillsammans med släpet vid Östanfjärden utanför Kalix. Ägaren hade ännu inte hunnit upptäcka att skotern var stulen när den återfanns.

En tredje man som misstänks för inblandning i skoterstölderna anhölls i Kalix under måndagen. Mannen, som är född 1985, har också kopplingar till den större skoterhärvan som polisen nyligen klarat upp.

Efter det inledande arbetet vid polisens brottssamordningsenhet i Luleå har ärendet nu överlämnats till Kalixpolisen för fortsatt handläggning.

SR Norrbotten
nyheter.norrbotten@sr.se