STOCKHOLM

Guif föll klart i tredje kvarten

Guif förlorade på tisdagskvällen den tredje kvartsfinalmatchen på bortaplan mot Hammarby med hela 33-27.
Hammarby ryckte ifrån direkt och avgjorde matchen under de inledande tio minuterna.

– Vi tog många konstiga avslut och det resulterade i att Hammarby kunde kontra på oss och de gjorde det effektivt, säger Kristjan Andresson, tränare i Guif.

Med segern är det nu klar fördel Hammarby i kvartsfinalserien över fem matcher, en seger till och saken är klar. Det fjärde mötet lagen emellan blir på torsdagen i sporthallen i Eskilstuna och där måste alltså Guif vinna för att kunna ta sig till semifinalspel.

Trots förlusten var det inte bara nattsvart för Guif. Unge Robin Andersson satte sju mål på nio försök och det måste ju anses vara bra. Själv är han först inte nöjd.

– Man kan ju inte vara nöjd när man förlorar. Vi spelade för mycket i sidled och stack inte in näsan tillräckligt och det blev en del skitavslut helt enkelt. Hammarby kunde då kontra och gjorde det effektivt, säger Robin.

– Men jo, sju av nio skott är väl okej, tillägger han.

Tränare Andresson har nyckeln redan klar inför näst match.

– Vi måste stoppa deras kontringar och det hänger inte på springet hem utan att vi måste bli bättre framåt och ta bra avslut och också vara effektiva där, säger han, men ska för säkerhets skull se matchen igen på video för att göra en ännu säkrare analys.